Építészet szakirányú előkészítő

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem képzése egy intim, személyes kapcsolatokon és a saját tapasztalati út mentén szerzett tudás módszertanán alapuló képzés, mely közel áll a Bauhaus oktatási módszereihez. A műszaki egyetemek oktatási metódusaival ellentétben itt sokkal komplexebb módon találkoznak a diákok a feladatokkal: a gondolattól, filozófiától indulva, a konkrét, műhelyekben töltött idő során az anyagismereten át az építészirodák látogatásáig vagy pályázatokon való szerepléssel is találkoznak a diákok. Az évfolyamok létszáma kicsi, így az oktatás hangulata inkább jellemezhető úgy, mint egy szellemi és kísérleti műhely, ahol a különböző évfolyamok és tanárok egymással együttműködve, reflektálva dolgoznak, tanulnak. Az osztályok közösségeket képeznek, ahol nem egymás ellen, hanem egymást segítve, erősítve haladnak előre.

A felkészítő kurzus igyekszik ennek a módszertannak egy rövid, sűrű esszenciáját átadni, illetve szeretné közvetíteni a MOME építőművészet szakának oktatási szemléletmódját és az építészethez való hozzáállását, lelkületét. A kurzuson olyan gyakorlati feladatok, elméleti kérdések és gondolkodásmód állnak a középpontban, amelyek megismertetik a diákokkal a szakon történő építészeti képzés karakterét. A kurzus vezetői –Petrányi Luca és Zsilinszky Bea– 2018-ban szerezték meg mester diplomáikat a MOME építőművészet szakán. Az egyetemen tölött éveik a mai napig meghatározóak számukra. Céljuk, hogy a felvételire készülő diákok olyan komplex tudást kapjanak, amellyel helyt tudnak majd állni a felvételi során, magabiztosan oldják meg a feladatokat.

Ár:  275.000 Ft (áraink az ÁFA-t tartalmazzák)
Szeretnél te lenni az az egy, aki a csoportjából visszakapja tanfolyamra befizetett összeg 50%-át?*
Görgess le az oldal aljára a részletekért

Időtartam:  2021. november 13. – 2022. április 9. (szombatonként 9.00-13.00)
20 alkalom összesen (80 óra)

Alkalmak:  2021. november 13., 20., 27. / december 4., 11., 18./ 2022. január 8., 15., 22., 29. /  február 5., 12., 19., 26.  /március 5., 12., 19., 26. / április 2., 9.

Rajzbérlet:  szakirányos kurzusunk mellé ajánljuk kedvezményes árú rajzbérlet vásárlását, amivel a szombati, és a hétközi (kedd és csütörtök) rajzórákat is látogathatod.
10 alkalmas: 30 óra, 72.000 Ft
19 alkalmas: 57 óra, 108.300 Ft


Kiknek szól?
A kurzusra alapvetően a 2022 tavaszán felvételiző diákokat várjuk. Újrafelvételizőket, vagy előre tanulókat (akik 2 év múlva szeretnének felvételizni) is örömmel látunk.

A kurzus célja:
A kurzus célja, hogy a felvételizők megismerkedjenek az alapvető építészeti gondolkodásmóddal, segítséget kapjanak az építészethez való saját hozzáállásuk megtalálásához. A kurzuson olyan feladatokkal találkozhatnak a diákok, amelyek a felvételihez szükségesek.

Mire számíthatsz?
A kurzuson a felvételihez szükséges típusfeladatok gyakorlására lesz lehetőség. A gyakorlati feladatok mellett az építészeti gondolkodást segítő és a koncepcióalkotásra tanító feladatok is helyet kapnak. A csoportos órákon az egyéni munka mellett az egymásra való reflektálás, feedback és véleményalkotás is szerepet kapnak.

Mire lesz szükséged?
A kurzus elvégzéséhez az alapvető építészeti eszközök lesznek szükségesek –mint sniccer, fémvonalzó, vágólap, ceruzák, tollak, maszkolószalag, skicc pausz, füzet–, de minden egyes alkalom végén információt kapnak majd a diákok a következő órára szükséges eszközökről.

A kurzus csak minimum létszámot meghaladó csoport esetén indul.
A változtatás jogát a kurzus kezdetéig fenntartjuk.


* Minden szakirányos kurzuson 2022. március 5-én, az úgynevezett „kis Kiértékelés” alkalmával lesz lehetőség szavazásra, hogy ki legyen az, aki egyéni megítélés szerint megérdemelné, hogy visszakapja a befizetett kurzus árának felét. A csoporttársak és az oktatók szavazatait egyaránt összesítve hirdetünk majd eredményt.