Fotográfia szakirányú előkészítő

A tanfolyam során a különféle médiumokban történő alkotás lehetőségeivel ismerkedünk meg. Az előadások alatt a dokumentum, megrendezett, kísérleti fotográfia neves alkotóira és legfőbb műveikre koncentrálunk. Az alkalmak alatt szeretnénk közelebb kerülünk ahhoz, hogy a fényképek hogyan kommunikálnak egymással. Az egyéni képtől elindulva a képpárokon keresztül jutunk el a fotósorozatokig. A tanfolyam alatt különös hangsúlyt kap az otthoni munka, és a tanfolyamon kívüli képek készítése és azokról való gondolkodás.
A fotográfiai ismeretek – fotótörténet, utómunka, fotótechnika – elsajátításán túl a személyes projektek támogatása és folyamatos építése fontos része a tanfolyamnak. Az autentikus témaválasztás után a személyes anyag megvalósításával foglalkozunk.

Ár:  284.000 Ft (áraink az ÁFA-t tartalmazzák)
Szeretnél te lenni az az egy, aki a csoportjából visszakapja tanfolyamra befizetett összeg 50%-át?*
Görgess le az oldal aljára a részletekért

Időtartam:  2021. november 13. – 2022. április 9. (szombatonként 9.00-13.00)
20 alkalom összesen (80 óra + 2 óra oktatóval előre egyeztetett időpontban egyéni konzultációs lehetőség online)

Alkalmak:  2021. november 13., 20., 27. / december 4., 11., 18./ 2022. január 8., 15., 22., 29. /  február 5., 12., 19., 26.  /március 5., 12., 19., 26. / április 2., 9.

Rajzbérlet:  szakirányos kurzusunk mellé ajánljuk kedvezményes árú rajzbérlet vásárlását, amivel a szombati, és a hétközi (kedd és csütörtök) rajzórákat is látogathatod.
10 alkalmas: 30 óra, 72.000 Ft
19 alkalmas: 57 óra, 108.300 Ft


A kurzus célja:
A kurzus során a képalkotás alapjaitól – kompozíció, színtan – indulunk el és biztos tudást nyújtunk ahhoz hogy a diákok sikeresen nekivághassanak a felvételinek. A diákok alkotásai a tanfolyam végére reményeink szerint tükrözik az elsajátított vizuális forrásokat és fototechnikai ismereteket. Egy olyan közösségben szeretnénk dolgozni, amelyben a jelentkezők nyitottan állnak egymás munkájához, bátran kommunikálnak a saját elképzeléseikről, csapatmunkában tudnak együttműködni.

Mire számíthatsz?
Az alkalmak alatt mindig számíthatsz őszinte reflexióra a tanároktól és diáktársaidtól egyaránt az alakuló fotósorozatod kapcsán. Ugyanakkor lehetőséged nyílik egyéni konzultációra is. A folyamatos otthoni munka és a hétről -hétre történő fotózás elvárás, hiszen így tud intenzív lenni a kurzus. Számíthatsz az órák alatt gyors helybeli feladatokra, amelyeket az egyetem különféle izgalmas tereiben oldhatsz meg.

Mire lesz szükséged?
Saját fényképezőgép, otthoni Photoshop vagy Lightroom.

A kurzus csak minimum létszámot meghaladó csoport esetén indul.
A változtatás jogát a kurzus kezdetéig fenntartjuk.


* Minden szakirányos kurzuson 2022. március 5-én, az úgynevezett „kis Kiértékelés” alkalmával lesz lehetőség szavazásra, hogy ki legyen az, aki egyéni megítélés szerint megérdemelné, hogy visszakapja a befizetett kurzus árának felét. A csoporttársak és az oktatók szavazatait egyaránt összesítve hirdetünk majd eredményt.