FOTOGRÁFIA szakirányú előkészítő

Miről szól a kurzus?

Az előkészítő során a különféle médiumokban történő alkotás lehetőségeivel ismerkedhetsz meg. Az előadások alatt a dokumentum, megrendezett, kísérleti fotográfia neves alkotóira és legfőbb műveikre koncentrálunk.

A fotográfiai ismeretek – fotótörténet, utómunka, fotótechnika – elsajátításán túl a személyes projektek támogatása és folyamatos építése is fontos része a kurzusnak. A tanfolyam alatt különös hangsúlyt kap az otthoni munka, és a tanfolyamon kívüli képek készítése és azokról való gondolkodás.

Miért válaszd előkészítőnket?

Mert az oktatás a MOME felújított campusán zajlik, így hétről hétre egyre otthonosabban érezheted magad egyetemünk díjnyertes tereiben. 

Mert a kurzus tanmenetét a MOME Fotográfia BA szakvezetője hagyta jóvá, így biztosított a magas szakmai minőség.
Itt tudhatsz meg többet a szak életéről. 

Mert a kis létszámú csoportoknak köszönhetően az oktatók több figyelmet tudnak szentelni az egyéni fejlesztésre, a kiértékelések során pedig a közösségi gondolkodás élményét is megtapasztalhatod. 

Kiknek ajánljuk?
felvételire készülőknek
mindenkinek, aki szeretne fotográfiát tanulni felsőoktatásban
azoknak is, akik már felvételiztek, de még nem kerültek be a kívánt egyetemre

Mi a cél?
• fotóelméleti és fotótörténeti műveltség fejlesztése
képsorozatokban való gondolkodás kialakítása
színtani ismertek elsajátítása
portfólió építése
• prezentációs technikák fejlesztése

Mire számíthatsz?
 kompozíciós feladatok gyakorlása
 felvételi feladathelyzet gyakorlása
 helyszíni és házi feladatok
 workshop az egyetem jelenlegi hallgatóival

Mire lesz szükséged?
• saját fényképezőgép
• laptop (képszerkesztő programmal)

Oktatók: Bánhegyesi Antal és Szalay Krisztina, akik mindketten MOME-n diplomázott fotográfusok.

Helyszín: MOME Campus – 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. 

Időpont: szombatonként 9:00-től 13:00-ig

Alkalmak: 19 alkalom november  11., 18., 25., december 2., 9., 16.  2024. január 6., 13., 20., 27., február 3., 10., 17., 24., március 2., 9., 23., április 6., 13.

Ár: 305.000 Ft (az ár az ÁFA-t már tartalmazza, valamint a szombati alkalmakon felül 2 óra oktatóval előre egyeztetett online egyéni konzultációs lehetőséget is ad)

Ha tavaly is jártál szakirányos PreMOME Előkészítőre, akkor neked  kedvezményesen 260 000 Ft. (az ár az ÁFA-t már tartalmazza, valamint a szombati alkalmakon felül 2 óra oktatóval előre egyeztetett online egyéni konzultációs lehetőséget is ad)

Minden szakirányos előkészítő kurzuson az úgynevezett „kis Kiértékelés” alkalmával lesz lehetőség szavazásra, hogy ki legyen az, aki egyéni megítélés szerint megérdemelné a 125.000 Ft-os ösztöndíjat. A csoporttársak és az oktatók szavazatait egyaránt összesítve hirdetünk majd eredményt.

Feltételek: A kurzus maximális létszámát követően várólistát nyitunk a jelentkezőknek. Kurzusaink csak minimum létszám elérése esetén indulnak. A változtatás jogát a kurzus kezdetéig fenntartjuk.