TERVEZŐGRAFIKA szakirányú előkészítő – ALAPOZÓ

Miről szól a kurzus?

A kurzuson megismerkedhetsz a grafikai tervezés főbb lehetőségeivel, a vizuális kommunikáció alapjaival, gyakorolhatod a tervezői gondolkodást és felkészülhetsz az egyetemi felvételikre.  

Az órákon lesznek témafelvezető prezentációk, egyéni és csoportos feladatok, valamint konzultációkra is lehetőséged lesz, amelyek megalapozzák és segítik az otthoni egyéni munkát. Ezáltal gyakorlati úton ismerkedhetsz a tervezőgrafika nyomtatott és digitális médiumaival, mint például: plakát, könyvborító, piktogram, logó, arculat, illusztráció, kiadványtervezés.
 

Miért válaszd előkészítőnket? 

Az oktatás a MOME felújított campusán folyik, így már tanulmányaid előtt belekóstolhatsz az egyetemi közegbe. 

A kurzus tanmenetét a MOME Tervezőgrafika BA szakvezetője hagyta jóvá, így biztosított a magas szakmai minőség. 

A kurzus folyamán több alkalommal lesz lehetőség találkozni, konzultálni az egyetem jelenlegi hallgatóival, így bepillantást nyerve a tanszék jelenlegi életébe. 

A kis létszámú csoportoknak köszönhetően az oktatók több figyelmet tudnak szentelni az egyéni fejlesztésre, a kiértékelések során pedig a közösségi gondolkodás élményét is megtapasztalhatod. 

A kurzust Bak Vivien Réka, Hegyi BélaJekli Ágnes és Torma Sára tartják, akik a MOME-n oktató, hallgató és diplomázott tervezőgrafikusok (a nevükre kattintva többet megtudhatsz pályafutásukról és szakmai sikereikről). 

Kiknek ajánljuk? 
• 11-12. osztályosok
• bárki, akit a tervezőgrafika szak érdekel, de nincs korábbi grafikai/programismereti tapasztalata

Mi a cél?
 ismerkedés a tervezőgrafikával
 grafikai eszköztár bővítése (manuális és digitális technikákkal)
 programismeret (Illustrator, Photoshop, InDesign)

Mire számíthatsz?
 a kurzus megalapozza a ‘Haladó csoport’ tematikáját
 a kurzus felkészít a ‘Haladó csoport’ tempójára, lehetőséget teremt a szakmai konzultációra
 tervezési feladatok, elmélet és szaktörténeti bevezető
egyéni és kiscsoportos konzultációk és órai munka
 heti rendszerességű házi feladat 

Mire lesz szükséged?

Az órák során, a kiadott feladatok elvégzéséhez, valamint a hatékony portfólió építéséhez a manuális technikákon kívül (festés, rajz, kollázs), az Adobe Photoshop, Illustrator és Indesign.*
(*2016 CC-től a legújabb kiadásig, angol nyelven) tervezői programokkal dolgozol majd.

Ezekhez
megfelelő erősségű** saját laptop megléte szükséges.
(**Ajánlott hordozható számítógép Intel i5 processzor, 8 GB RAM, 256 GB HDD vagy SSD, lehetőség szerint videókártyával minimum specifikációval.) 

Helyszín: 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Időpont: szombatonként 9:00-tól 13:00-ig

Alkalmak: 24 alkalom | október 7., 14., 21. 28., november 4., 11., 18., 25., december 2., 9., 16.  2024. január 6., 13., 20., 27., február 3., 10., 17., 24., március 2., 9., 23., április 6., 13. (az október 21-ei hosszúhétvégén, illetve az őszi szünetben is meg lesz tartva a kurzus)

Ár: 355 000 Ft (az ár az ÁFA-t már tartalmazza, valamint a szombati alkalmakon felül 2 óra oktatóval előre egyeztetett online egyéni konzultációs lehetőséget is ad).

Ha tavaly is jártál szakirányos PreMOME Előkészítőre, akkor neked  kedvezményesen 300 000 Ft (az ár az ÁFA-t már tartalmazza, valamint a szombati alkalmakon felül 2 óra oktatóval előre egyeztetett online egyéni konzultációs lehetőséget is ad).

Jelentkezés: lezárult!

Minden szakirányos előkészítő kurzuson az úgynevezett „kis Kiértékelés” alkalmával lesz lehetőség szavazásra, hogy ki legyen az, aki egyéni megítélés szerint megérdemelné a 125.000 Ft-os ösztöndíjat. A csoporttársak és az oktatók szavazatait egyaránt összesítve hirdetünk majd eredményt.

Feltételek: A kurzus maximális létszámát követően várólistát nyitunk a jelentkezőknek. Kurzusaink csak minimum létszám elérése esetén indulnak. A változtatás jogát a kurzus kezdetéig fenntartjuk.